Connect with us

2.200 Euro në muaj çdo qytetari kundër varfërisë

Kuriozitete

2.200 Euro në muaj çdo qytetari kundër varfërisë

Projekti nisi testimin në qytetin e Zyrihut, me vendim të këshillit komunal, pavarësisht se zvicerianët e refuzuan këtë nismë në referendumin e vitit të kaluar. Sipas projektit çdo qytetari i garantohen minimalisht 2200 Euro në muaj.Minorenëve rreth 550. Bëhet fjalë për shuma që i mbajnë banorët e Zyrihut mbi kufirin e varfërisë, bazuar gjithmonë tek standardi zvicerian. Procedurat e aplikimit dhe mënyra e shpërndarjes së parave janë ende të paqarta për publikun.Por projekti shihet me tepër skepticizëm, pasi mund të nxisë rastet e braktisjes së punës. Megjithatë ky sistem social është në faza eksperimentale edhe në Finlandë e Kaliforni. Plani është pjesë e projekteve të Kombeve të Bashkuara kundër varfërisë. Shumë organizata ndërkombëtare kanë në plan ta shtrinë në të gjithë globin në një periudhë afatgjatë, për të luftuar varfërinë.  Ndiqe tekstin e plote ne linkun ne vijim : Nese nuk shfaqet linku shtype reklamen per tekstin e plot

Lexo Me Shume
Dicka qe mund te ju pelqej..
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Kuriozitete

Me te lexuarat

Te ndryshme

Facebook

To Top