2 fjalet qe i ndryshuan jeten njeriut me brenga dhe te deshperuar.

Nje burre i merzitur dhe i deshperuar nga hallet e jetes pyeti nje te mengur: “Kam ardhur tek ti per te qare hallin. Nuk di cte bej dhe nuk di nga t’ia mbaj. Jam i zhytur ne halle telashe gjer ne fyt!”

Burri i mencur i tha: “Do te bej dy pyetje dhe dua te me pergjigjesh drejt.”

Hallexhiu iu pergjigj: “Po. Pyet c’te duash.”

I mencuri: “Kur erdhe ne kete jete, a i kishe me vete keto halle dhe probleme?”

Burri: “Sigurisht qe jo.”

I mencuri: “Po kur te largohesh nga kjo bote, a do i marresh me vete?”

Burri: “Jo.”

I mencuri: “Probleme qe nuk i ke sjelle me vete kur linde dhe as nuk do i marresh me vete kur te vde. sesh, perse duhet te te marrin kaq kohe dhe te deshperojne kaq thelle?!

Behu burre dhe bej durim perballe sfidave dhe veshtiresive te jetes!

Shikimi yt nga qielli, le te jete me i gjate sesa shikimi nga toka. Buzeqesh sepse te mirat materiale i ndan tjeter kush dhe Ai kurre nuk do te zhgenjeje (Zoti). Hallet, telashet dhe veshtiresite e kesaj bote, nuk e meritojne gjithe kete deshperim dhe hidherim.

Gjithgka eshte ne doren e Atij, i cili me fjalen “Behu” ndryshon gjith^ka sa hap e mbyll syte!”O Zot mi largo brengat e kesaj jete.