Ja përse nuk duhet të përdorni më asnjëherë vazelinë!

Vazelina përdoret në shkallë të gjerë në të gjithë popullatën e botës për qëllime të ndryshme.

Sidoqoftë kërkimet e reja kanë treguar se ky produkt nuk duhet të përdoret për problemet shëndetësore si buzët e çara, digjestionin dhe lëkurën e tharë.

Xheli vazelinës si nënprodukt i naftës
Emri i parë i vazelinës ka qenë xhel nga petroli. Që në momentin e parë të prezantimit dihej se vazelina nuk ishte natyrale dhe paraqiste një rrezik për shëndetin.

Vazelina është përdorur në shumë produkte duke nisur nga produktet e fëmijëve deri tek locionet e trupit dhe nuk reagon shëndetshëm siç pretendohet.

Roli i saj kryesor është mbrojtja e lëkurës, por vazelina gjithashtu krijon një atmosferë të përshtatshme për të krijuar bakterie. Në rast se ju e keni vendosur deri më sot mbi plagët e shkaktuara nga djegiet atëhere ju i keni hequr aftësinë natyrale organizmit për të luftuar djegien.

Vazelina është plot hidrokarbure
Që në momentin e parë që ju aplikoni vazelinë atëherë lëkura juaj është shumë herë më e ekspozuar nga problemet shëndetësore.

Ajo vepron si një xhaketë mbrojtëse, por xheli i naftës i heq mundësinë trupit të absorbojë përbërësit e nevojshëm për të shëruar lëkurën e dëmtuar.
Përshtati: Fjola Graçi