Lajm i mirë për shqiptarët që jetojnë në Gjermani: Provimet për patentë-shofer në gjuhën shqipe

Shqiptarët që jetojnë në Gjermani shumë shpejt testet për patentë-shofer do t’i kenë në gjuhën shqipe. Kërkesën për ta përfshirë gjuhën shqipe në këto teste e kanë dorëzuar sot Ambasadorët e Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës, Artur Kuko dhe Beqë Cufa.

“Ambasadorët e Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës, Artur Kuko dhe Beqë Cufaj, janë pritur në një takim nga Sekretari i Shtetit në Ministrinë e Transportit dhe Digjitalizimit të  Gjermanisë, Guido Beermann. Ata kanë dorëzuar kërkesën zyrtare në të cilën kërkohet që gjuha shqipe të përfshihet në listën e gjuhëve për testimin për provimin e patentës në Gjermani”.

Sekretari i  Shtetit Beerman e mirëpriti iniciativën dhe  siguroi që ajo do të shqyrtohet nga Ministria e Komunikacionit dhe Digjitalizimit e Gjermanisë.

“ Ky propozim  bëhet për të arritur në një zgjidhje të përkohshme derisa të mbarojë procesi i njohjes reciproke të patentave për të cilën. Sekretari i Shtetit Beerman i ka siguruar dy Ambasadorët që referatet përkatëse janë duke punuar në drejtim të procesit të njohjes së patentave me shtetet e Shqipërisë dhe Kosovës.