Mereni kete perime e cila gjendet ne cdo dyqan, pregatiteni ne kete menyre dhe mos shkoni kurre tek doktori

Panxhari është një nga perimet më të shëndetshme në botë. Është e pasur me Vitaminë C, vitaminë A, hekur, kalcium, acid folik dhe janë gjithashtu një burim i mirë i potasiumit, magnezit dhe fibrave. Për më tepoër panxhari përmban nitrogjen organik dhe flavnoide.

Më poshtë do ju paraqesim një listë me benefitet më të mira ushqimore që ofron panxhari i kuq:

Lufton kapsllëkun

Fibrat e shumta që kjo perime mban e bën atë një laksativ perfekt për organizmin. Me fjalë të tjera kontrollon dhe normalizon lëvizjet e zorrëve. Për më tepër pastron zorrën e trashë dhe ele.mi.non toksinat e dë.msh.me nga trupi.

Përmirëson shëndetin e ze.mr.ës

Nitratet e shumta që panxhari i kuq mban ju ndihmon në mbajtjen e një shëndeti të mirë të zerës. Ky përbërës te panxhari prodhon oksid nitric, që është një gaz që ndihmon në hapjen e venave të gja.k.ut. Gjithashtu kjo perime ka aftësinë të përmirësojë qarkullimin e gja.k.ut dhe të ulë tensionin e lartë.

Redukton inflamacionet

Një nutrient i quajtur betaine, që gjendet tek panxhari, ndihmon në mbrojtjen e qelizave, enzimave dhe proteinave të shkaktuara nga mjedisi. I njëjti përbërës redukton dhe inflamacionin, si dhe, mbron organet vitale dhe parandalon sëm.un.dje të shumta.

Ul kolesterolin

Panxhari përmban betacianin që është një antioksidant i fuqishëm që parandalon oksidimin e kolesterolit. Për më tepër parandalon formimin e pllakave në muret e ze.m.rës, e cila ul rre.zi.kun nga vuajtja e sëm.un.djeve kardiovaskulare siç është dhe ata.ku i ze.m.rës dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni te mirmbajme faqen vetem duke shtypur(mbi foton ose mbi videon) qe ndodhet me poshte .