Për këtë punë paguhesh 84 mijë euro në vit, por ka një arsye pse askush s’pranon ta bëjë

Në Zelandën e Re ofrohet një vend pune, ku fitohen rreth 84,000 euro të ardhura në vit. Në fakt nuk është paga që përbën lajm në këtë rast sepse ka edhe punë të tjera ku fitohet shumë herë më shumë.

Lajm në këtë rast përbën sepse për këtë vend pune nuk ka aplikuar askush. Deri më tani askush nuk është interesuar për të aplikuar për këtë vend pune.

Edhe pse punohet katër ditë në javë vetëm, puna është tërësisht e pranueshme.

Ai/ ajo që do e pranojë këtë vend pune ka për detyrë kryesore të mbajnë aeroplanët të ndarë nga njëri-tjetri, si në ajër ashtu edhe në tokë.

Në fakt duket si diçka absurde dhe kompania e kontrollit të trafikut ajror në Zelandën e Re e quan këtë pozicion pune si kontrollues të trafikut.

Për t’u pranuar ka vetëm disa kritere të thjeshta si të keni kaluar provimet e të mesmes dhe të jeni mbi 20-vjeç.

Paga nis me 84,000 euro viti por me kalimin e kohës mund të fitojnë edhe 180,000 euro në vit.

Menaxheri Tim Boyle ka thënë:

Deri më tani këtë pozicion e mbajnë më shumë se 10 kontrollues trafiku, por nuk ka aplikues të mjaftueshëm.”
Po ashtu Boyle ka thënë se arsyeja sepse njerëzit nuk duan të punojnë në aeroportet e Zelandës së Re është sepse ka mungesë stafi dhe ata mendojnë se do duhet të punojnë dyshin ose trefishin.