Receta ruse që ju “shëron” nga cistet ovariane

Cistet ovariane janë cilësuar si qeska të mbushura me një lloj lëngu të formuara rreth vezoreve ose në brendësi të tyrë. Ato krijohen gjatë ovulacionit, pasi vezoret lëshojnë vezë. Në shumicën e rasteve ato konsiderohen të padëmshme dhe mund eliminohen. Te shumica e grave është shfaqur të paktën një herë në jetë një cist ovarian.

Sipas studimeve të bëra nga ‘Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve’, shumica e grave që janë në periudhën para menopauzës mund të kenë ciste një ose disa herë gjatë jetës së tyre. Ndërsa, më shumë se 15 për qind e tyre i kanë ato gjatë menopauzës.

Nëse trajtimet mjekësore nuk kanë qenë efektive ose nuk i keni përdorur, ka një recetë shumë të mirë e cila trajton cistet ovariane. Kjo është një recetë e vjetër ruse e trashëguar brez pas brezi. Ju mund ta përgatisni shumë lehtë dhe të shpëtoni një here e përgjithmonë nga ky shqetësim.

Përbërësit:

400 ml vaj ulliri (ose vaj kokosi).
60 gram dyllë.
1 vezë.

Përgatitja dhe përdorimi:
Zieni vezën dhe më pas bëjeni të verdhën e saj pure. Hidhni vajin e ullirit dhe dyllin në një enë dhe vendosini në zjarr në temperaturë ulët. Pasi dylli ka shkrirë, shtoni në të të verdhën e vezës dhe përziejini mirë.

Më pas kullojeni përzierjen dhe hidheni atë në një kavanoz xhami. Zhysni një tampon në këtë balsam dhe më pas vendoseni në vaginë tuaj në mëngjes dhe në mbrëmje.

Përdoreni për 10 javë rresht dhe nuk do të keni më dhimbje apo shqetësime nga cistet ovariane.