Connect with us

Nëna e vuri vajzën e saj 3-vjeçare për një sy gjumë, por kur fqinji i saj trokiti në derë, e gjeti fëmijën e saj pothuajse të pajetë.

Kuriozitete

Nëna e vuri vajzën e saj 3-vjeçare për një sy gjumë, por kur fqinji i saj trokiti në derë, e gjeti fëmijën e saj pothuajse të pajetë.

Amber kishte një ditë krejtësisht normale kur vendosi të vinte vajzën e saj trevjeçare për një sy gjumë.

Ajo nuk bëri asgjë ndryshe nga ajo normalisht, dhe ajo supozoi se vajza e saj ishte shëndetshm në gjumë në dhomën e saj. . Por Amber shpejt e kuptoi se nuk kishte marrë parasysh një nga veçoritë më të rëndësishme të sigurisë në shtëpinë e saj.

Vajza e Amber ishte në dhomën e saj të gjumit në katin e dytë ndërsa Amber zbriti për të punuar në shtëpi. Sipas KTVB, disa minuta më vonë, ajo dëgjoi një zhurmë të madhe në derën e saj.Por deri në kohën që unë isha në gjysmë të rrugës atje , ajo hyri dhe tha: “Unë mendoj se vajza juaj ra, unë mendoj se ajo ra”.

Gjëja ime e parë ishte vrapimi drejt saj dhe duke u siguruar që ajo të mos binte në gjumë, duke parë nëse ka ndonjë gjë tjetër, duke u siguruar që ajo të mos lëvizë .

Pak Aubrey u cua në spital, ku mjekët zbuluan se ajo kishte një kafkë të thyer, shpretkë të prerë dhe një zorrë të fryrë. Ajo më së shumti është shëruar nga rënia, por Amber ka thënë: “Çdo gjë ka shëruar përveç kafkës, do të duhet kohë, është një kockë.” Ata thanë katër deri gjashtë muaj se do të shërohet “.

Siguria e anashkaluar
Aubrey, ashtu si çdo fëmijë tjetër në atë moshë, pëlqen të ngjitet dhe të eksplorohet, kështu që ka kuptim që ajo donte të hapte dritaren dhe të shikoje për të parë më shumë. Plus, fëmijët e vegjël nuk kanë bilanc të madh në atë moshë, kështu që është e lehtë që ata të bien.

Fëmijët pëlqejnë të eksplorojnë
Sapo fëmijët të mësojnë të ecin, duhet kohë për të përsosur aftësitë e tyre dhe ata përfundimisht të mësojnë të rriten, godasin, kërcejnë dhe drejtohen. Këto aftësi i bëjnë munchkins të vegjël eksplorues të përsosur.

Kur fëmijët mësojnë këto aftësi, shpesh dëshirojnë të ndihen të pavarur. Ata pëlqejnë të bëjnë gjëra të gjitha në vetvete – pa ndihmën e nënës dhe babait. Për këtë arsye, këta fëmijë kanë nevojë për mbikëqyrje të vazhdueshme nga një i rritur përgjegjës.

Është e rëndësishme të siguroheni se shtëpia juaj është një vend i sigurt për fëmijët tuaj për t’u eksploruar. Vendosni flokët në kabinete pastrimi, mbulesa të mbuluara, vendosni barriera shkallore dhe mbyllni dritaret tuaja. Ju kurrë nuk mund të jeni shumë të kujdesshëm kur vjen puna për ta bërë shtëpinë tuaj të sigurt. Aksidentet ndodhin gjithmonë kur gjërat anashkalohen.

Ideja e rrezikut në foshnje
Ashtu si aftësitë e tyre motorike duhet të zhvillohen, aftësitë e tyre njohëse duhet të kalojnë edhe atë proces.

Truri i fëmijëve të vegjël kërkon njëfarë kohe për tu zhvilluar, dhe foshnjat dhe disa të vegjël nuk kanë konceptin e rrezikut. Kjo është arsyeja pse ata shpesh kanë aksidente, prandaj është e rëndësishme t’i mbani ata të sigurt.

Ulni shanset e aksidenteve

Ndihma që fëmija juaj të ketë një koncept të fjalës “jo” do t’ju ndihmojë të parandaloni aksidentet. Duhet kohë, durim dhe ndërhyrje, por është aq e vlefshme. Ndonjëherë, duhet të thuash përsëri derisa fëmijët tuaj të kuptojnë.

• Si profesionist psikopedagogjik, kam mësuar disa teknika praktike që mund t’ju ndihmojnë të bëni një ndërhyrje:

• Kontakt vizual: Kur flisni me fëmijën, uluni në lartësinë e tyre dhe bëni kontakt me sy.

• Mos bërtitni: Kur fëmijët tuaj janë në rrezik ose bëjnë diçka që nuk duhet të jenë, reagimi juaj i parë është të bërtasësh. Kjo vetëm do t’i trembë.

• Shtëpinë juaj: Ne kemi folur për këtë më herët, por sigurohuni që të gjitha zonat e arritshme në shtëpinë tuaj të jenë të sigurta për fëmijët që të eksplorojnë.

Lexo Me Shume
Dicka qe mund te ju pelqej..
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Kuriozitete

Me te lexuarat

Te ndryshme

Facebook

To Top