Connect with us

Hoti premton renovimin e kullës së familjes Gegaj në Gurakoc të Istogut

Kuriozitete

Hoti premton renovimin e kullës së familjes Gegaj në Gurakoc të Istogut

​Kulla e Bashor Pren Gegaj, e njohur si “Kulla e Bashoreve”, është kullë e vjetër që nga mesi i shekullit XIX. Ka shërbyer si shtëpi banimi për rreth 102 anëtarë të familjes Gegaj. Po ashtu ka shërbyer si strehimore për shumë të përndjekur politik nga okupatori jugosllav në vitet e ’50-ta.

Sot anëtarët e familjes Gegaj janë rreth 300 anëtarë me rreth 45 shtëpi dhe jetojnë në fshatin Gurakoc të Komunës së Istogut. Në këtë kullë ka qenë në vizitë si nënkryetar i PDK-së, Rexhep Hoti dhe kryetarja e gruas së PDK-së, Justina Shiroka-Pula.

Në këtë takim shumë të ngrohtë, është folur për kullën dhe mirëmbajtjen e saj.

Hoti ka premtuar se në Qeverinë e ardhme do të merren të gjitha masat që ky monument kulturor do të ketë mbështetje financiare nga shteti, si objekt me rëndësi të veçantë të trashëgimisë kulturore.

Nënkryetari i PDK-së, Rexhep Hoti u ka premtuar familjarëve se ky objekt me rëndësi të veçantë do të renovohet në tërësi. “Kulla e Bashoreve”, ka një arkitekturë të veçantë, e ndërtuar me kombinimin gurë, tjegulla dhe drunj.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Kuriozitete

Me te lexuarat

Te ndryshme

Facebook

To Top