Connect with us

Kërcimi ‘Hula’, historia dhe shkolla (Video)

Kuriozitete

Kërcimi ‘Hula’, historia dhe shkolla (Video)

Një keqkuptim i zakonshëm në lidhje me vallëzimin ‘hula’ ka rrjedhur përgjatë viteve, se ajo është traditë valleje e cila ka qenë në mënyrë rigoroze vetëm për gra.

Mirëpo, e vërteta është ndryshe. Në Hawai, burrat ishin të parët që kërcenin hula, madje kërcimtarët më të mirë zgjidheshin për t’u bërë luftëtarë, transmeton lajmi.net

Sot, ‘Ke kai O Kahiki’, një nga shkollat më të famshme të hulas në Havai, po e mban këtë traditë duke treguar mënyra të luftës në valle.

Kërcimtarët trajnohen në të njejtën mënyrë si liderët e tyre të lshtë, duke përdorur vet tokën si palestër të ashpër dhe të pafalshme. /Lajmi.net/

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Kuriozitete

Me te lexuarat

Te ndryshme

Facebook

To Top